Skip to main content

Wat is een leuke teambuildingactiviteit voor een bedrijf? Als je iets actiefs, gezelligs en origineels wilt, ga je voor een fietsactiviteit. Bike Mobile legt uit waarom een aantal fietsen huren zorgt voor toffe teambuilding. 

Fietsen als leuke teambuildingactiviteit

Teambuilding is erg belangrijk voor een groep die veel en lang samenwerkt. Een leuke teambuildingactiviteit versterkt het ‘wij-gevoel’ binnen het team en het bedrijf. En wanneer de samenwerking in een onderneming goed en productief is, zorgt dat voor succes dat het team samen bereikt. Door samen een leuke teambuildingactiviteit te doen, boost je de verbale en non-verbale communicatie binnen de groep en leren werknemers op elkaar vertrouwen.

Je kunt kiezen voor de standaard uitjes. Denk aan activiteiten als het spelen van spellen of een workshop. Ga voor een actief en uniek uitje en stap met het team op de fiets. Waarom fietsen een leuke teambuildingactiviteit is? Wij leggen het graag uit! 

Fietsen als teambuilding omdat: 

1. Iedereen het kan en ermee vertrouwd is

In Nederland stappen we al van kleins af aan op de pedalen. Fietsen is daarom een leuke teambuildingactiviteit die iedereen kan. Bovendien heb je als je fietsen huurt niet het probleem dat medewerkers geen fiets hebben voor de activiteit. De fietsen van Bike Mobile zijn in goede conditie en zijn comfortabel om lange tochten mee te fietsen. 

Lees meer over onze fietsverhuur en de voordelen van Bike Mobile. 

2. Het team actief en gezond bezig is

Samen fietsen is gezond en erg gezellig. Zorg wel dat de fietstocht niet te lang of te zwaar is; het moet voor iedereen immers leuk blijven. Las tussen het fietsen door pauzemomenten in voor het maken van foto’s of het bezoeken van een bezienswaardigheid. Bij Bike Mobile heb je bij de fietsenverhuur keuze uit allerlei soorten fietsen zoals stadsfietsen, elektrische fietsen en tandems.  

3. Het uitje een hele dag of dagdeel duurt

Je kunt een fietsroute zo lang maken als je zelf wilt. Met regelmatig pauzes heb je een dagje fietsen als leuke teambuildingactiviteit zo vol. Op deze manier is het team langer op pad dan maar één uur of een paar uurtjes.

4. Het personeel de omgeving van het bedrijf leert kennen

Zet een route uit in de buurt van het bedrijf. Op deze manier leren de medewerkers de omgeving van de onderneming nog beter kennen dan in het dagelijkse wandelrondje in de pauze. 

Leuke teambuilding activiteit - BikeMobile

5. Het meer is dan alleen op de fiets stappen en trappen

Zorg dat de fietstocht meer is dan alleen op de fiets stappen en trappen. Breng een doel aan in de activiteit om de samenwerking te bevorderen en het echt een leuke teambuildingactiviteit te maken. Denk aan een speurtocht tijdens het fietsen of het uitvoeren van opdrachten waarin samenwerking centraal staat. 

6. Het elkaar op een relaxte manier beter leren kennen is

Tijdens het fietsen kan het team volop kletsen. Ook wanneer ze samen met een opdracht bezig zijn, leren ze elkaar op een laagdrempelige manier beter kennen. En dat komt de sfeer op de werkvloer ten goede. 

7. Het goed te combineren is met andere activiteiten

Een fiets is een ideaal vervoersmiddel voor grote groepen. Zeker als er bijvoorbeeld een afsluitend etentje gepland staat in het centrum van een stad. Fietsen als leuke teambuildingactiviteit is daarom ideaal te combineren met andere uitjes. 

8. Het is een duurzaam en groen uitje

Wanneer jullie met z’n allen op de fiets stappen, scheelt dat veel uitstoot. Personeel hoeft immers niet de auto te pakken voor de teambuilding. Er wordt geen druppel benzine gebruikt tijdens de fietstocht. Zeker fietsen op reguliere tweewielers is een erg groene optie voor een teambuilding activiteit.  

Fietsen huren bij Bike Mobile

Heb jij fietsen nodig voor jouw teambuildingactiviteit? Een groot aantal fietsen huren doe je eenvoudig en snel via Bike Mobile. Vraag direct vrijblijvend een offerte aan. 

Ik heb fietsen nodig voor een teambuildingactiviteit. 

Huur grote aantallen fietsen via Bike Mobile. 

Chat openen
Hallo 👋 Bij vragen of opmerkingen, stuur ons gerust een berichtje via WhatsApp!