Skip to main content

Dat fietsen beter is voor het milieu dan de auto pakken, is bij veel mensen bekend. Maar waar zit hem dat precies in? Wat zijn andere voordelen van fietsen? En waarom is het daarom een goed idee om bijvoorbeeld als bedrijf voor een uitje fietsen in te schakelen? Je leest het in deze blog. 

De voordelen van fietsen voor het milieu

Ontzettend veel mensen stappen tegenwoordig nog in de auto om naar werk te gaan. En dat blijft een pijnpunt voor het klimaat: Milieucentraal laat zien dat de gemiddelde CO2-uitstoot per reizigerskilometer bij een benzineauto 149 gram is, terwijl dit met de fiets 0 is. Ook voor elektrische auto’s is de uitstoot 53 gram. Alleen al voor de CO2-uitstoot is het dus goed om de fiets uit de schuur of garage te halen in plaats van de auto te pakken. Maar er komt toch ook CO2 vrij bij de productie van een fiets? Dat klopt, maar die cijfers zijn niets wanneer je het vergelijkt met de uitstoot van een auto. Bovendien heeft een fiets geen brandstof nodig, wat zowel een voordeel is voor je portemonnee als voor de aarde aangezien benzine dan niet nodig is. 

Andere voordelen van fietsen 

• Fietsen is ontzettend goed voor je gezondheid

Bewegen is goed voor je gezondheid. Het werkt namelijk preventief voor ziektes als depressies en hart- en vaatziekten. Bovendien verbeter je je conditie door dagelijks de fiets te pakken en versterk je je spieren. 

• Door te fietsen, voel je je beter

Je stapt op de fiets en bereid je voor op alles dat op het werk wacht. Zo begin je je dag energieker. Ook kun je de werkdag goed achter je laten als je weer thuis bent na een stukje trappen. Elke dag bewegen door te fietsen zorgt verder dat je beter slaapt, en dus met nog meer energie wakker wordt. 

Met een regenpak aan ben je goed voorbereid op de regenachtige dagen. 

• Fietsen kan sneller zijn (in de stad)

In en rondom de steden kun je ze in de auto tijdens de spits niet meer ontkomen: dikke files. Door de fiets te pakken, trap jij daar zo langs. Ook verlaag je door je keuze voor de fiets de uitstoot en de geluidsoverlast. In steden is het soms sneller om met de fiets te gaan dan de auto te pakken. 

Wist je dat er in Nederland maar liefst 37.000 kilometer aan fietspaden ligt? Reden genoeg om die te gaan ontdekken!

• Een fiets is goed voor je portemonnee, in vergelijking met een auto

In ons land vind je al snel een goede fiets voor een mooie prijs. Ook de onderhoudskosten van een fiets zijn lager dan die van een auto. Naast de lagere aanschafkosten heeft een fiets geen benzine nodig, een maandelijkse uitgave voor de auto die vaak aardig oploopt. 

Geen fiets kopen? Een tweewieler huren is ook een optie. Ook voor fietsen huren in grote aantallen staat Bike Mobile voor je klaar. 

• Fietsen helpt tegen stress

Fietsen helpt je je hoofd leegmaken en te ontspannen. Beweging zorgt er namelijk voor dat stresshormonen langzaam afgevoerd worden. Met als resultaat: minder stress en spanning in je lichaam. 

Een probleem dat we in onze maatschappij steeds vaker zien: burn-outs. Regelmatig bewegen zoals fietsen helpt deze te voorkomen en ervan herstellen.  

Fietsen op het bedrijfsuitje

Een bedrijfsuitje gaat vaak gepaard met het vervoeren van veel mensen. Zeker bij grote bedrijven loopt het aantal auto’s dan op. Het huren van een fiets voor de hele groep is een duurzaam alternatief, een van de grote voordelen van fietsen. Bovendien is het gelijk een leuke activiteit en een goede manier om bijvoorbeeld de omgeving van het bedrijf te leren kennen op een sportieve wijze. Genoeg voordelen dus om fietsen een kans te geven als bedrijf! 

Hier lees je meer redenen waarom fietsen een leuke teambuildingactiviteit is.

Fietsen huren bij Bike Mobile

Overtuigd door de voordelen van fietsen? Heb jij tweewielers nodig voor jouw teambuildingactiviteit? Een groot aantal fietsen huren doe je makkelijk en vlug via Bike Mobile. Vraag direct vrijblijvend een offerte aan. 

Ik heb fietsen nodig voor mijn bedrijf. 

Huur grote aantallen fietsen via Bike Mobile. 

Chat openen
Hallo 👋 Bij vragen of opmerkingen, stuur ons gerust een berichtje via WhatsApp!