Skip to main content

Fietsen in een groep vergt wat extra aandacht. Of je nu op pad gaat met een bedrijfsuitje, met de hele familie of als sportactiviteit: Bike Mobile zet op een rij waar jij op moet letten wanneer je onderweg gaat samen met een groep fietsers.

Op pad in een groep fietsers

Je stapt samen met anderen op de fiets. Het bekendste voorbeeld zijn de groepen wielrenners die voorbijkomen, maar je kunt bijvoorbeeld ook met het bedrijf op pad op de fiets of samen met de hele familie. Fietsen in een groep is anders dan alleen op de fiets stappen. Je moet nog beter rekening houden met elkaar. Waar je onder andere allemaal op moet letten voordat je samen op de fietst stapt, vertellen we je graag. 

Houd je aan alle regels van individuele fietsers

Wanneer je er met de fiets op uit trekt, gelden er allerlei regels. Die gelden ook nog steeds als je met een groep fietsers erop uit bent. Denk aan dingen als het fietspad gebruiken, de voorrangsregels volgen en rechts houden. 

Plan de route vooraf goed in

Met een grote groep is het soms moeilijk om overzicht te houden. Als je dan nog ter plekke de route uit moet stippelen, is de kans groot dat het ergens mis gaat. Plan de route van tevoren goed in, waarbij je probeert gevaarlijke kruispunten te vermijden. 

Let op dat de fietstocht voor iedereen haalbaar is

De een fietst elke dag een half uur heen en terug naar werk, terwijl de ander niet eens een fiets in de schuur heeft staan: zorg dat je een tocht opstelt die voor iedereen haalbaar is. De conditie van de een is nu eenmaal beter dan van een ander. Voorkom dat er gaten vallen of dat er andere gevaarlijke situaties ontstaan. Zorg dat iedereen de route heeft gehad en deze zo al kan doornemen. 

Check de fietsen vooraf goed

Veilig fietsen kan alleen met een goed uitgeruste fiets, of je nu alleen gaat of met een groep fietsers op pad gaat. Check of de fietsen er goed uitzien: zie je je geen loshangende kettingen of afgebroken stukken? Spreek verder bijvoorbeeld met de groep af dat eventuele bagage goed vastzit. Een tas die ineens valt kan anders een valpartij veroorzaken.

Bij de verhuur van fietsen van Bike Mobile heb je geen problemen met defecte fietsen. Onze fietsen zijn altijd in goede staat, klaar voor een fijne fietstocht. 

Let extra op als er kinderen bij de groep zijn

Wanneer er kinderen bij de groep fietsers zitten, is het extra goed oppassen. Kinderen zijn nu eenmaal onvoorspelbaarder. Hanteer bijvoorbeeld regels als vooraan een volwassenen met reflectiehesje, net als achteraan en midden in de groep. Je hebt liever meer personen met hesjes dan minder, aangezien de groep uit elkaar kan vallen. 

Spreek duidelijke regels af met de groep

De fietsers vooraan zien onder andere obstakels veel eerder aankomen dan fietsers achteraan in de groep. Spreek dus af duidelijk te communiceren. Denk aan zaken als handgebaren of een signaal bij aankomend verkeer. 

Houd voldoende afstand

Met een groep fietsers fiets je vaak dicht op elkaar. Als er eentje plotseling remt, zit de rest er bovenop. Voorkom dat plotselinge remmen, anders riskeer je gelijk een valpartij. Spreek af dat je niet voorbij het achterwiel van degene voor je komt met jouw banden. Zo val je ook niet gelijk als diegene slingert of uit moet wijken. 

Fietsen in grote aantallen huren via Bike Mobile

Op zoek naar een groot aantal fietsen? Bekijk de website van Bike Mobile en huur direct het aantal fietsen dat jij nodig hebt. Of dat er nu twintig of tweehonderd zijn: Bike Mobile heeft de fietsen klaar staan. Ga samen op een groene manier op verkenning. Vraag direct een vrijblijvende offerte aan. 

Ik heb een groot aantal fietsen nodig.

Huur ze direct en eenvoudig via Bike Mobile. 

Chat openen
Hallo 👋 Bij vragen of opmerkingen, stuur ons gerust een berichtje via WhatsApp!